Kittel vyhral 1. etapu Okolo Ománu, Peter Velits skončil pred Saganom

12.02.2013 Celý región

Maskat 11. februára (TASR) - Nemec Marcel Kittel z tímu Argos-Shimano vyhral úvodnú etapu cyklistických pretekov Okolo Ománu, ktorá viedla z Al Musannahu do areálu univerzity Sultan Qaboos a merala 162 km.

Kittel sa presadil v hromadnom špurte pred Davidem Appolloniom (Ag2r La Mondiale) a majstrom Francúzska Nacerom Bouhannim (FDJ) a usadil sa aj na čele celkového poradia šesťdňového podujatia.

Z dvojice slovenských reprezentantov skončil vyššie obhajca triumfu z vlaňajška Peter Velits na 30. mieste, o dve priečky pred Petrom Saganom. "V Ománe bolo počas etapy rovnaké teplo ako nedávno v Argentíne, vyše tridsať stupňov a dnešná etapa bola viac-menej rovinatá, takže sa išlo v pohode," sprostredkoval slová 23-ročného Petra Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel. "Od začiatku ušla dvojica, ktorá mala náskok okolo desať minút, ale postupne sme ich sťahovali. Vpredu ťahal hlavne tím Argos-Shimano, ale pridali sa aj ďalší a asi pätnásť kilometrov pred cieľom bol balík už pokope a všetko sa pripravovalo na záverečný špurt. V našom tíme sa pred etapou rozhodlo, že dnes pripravíme pôdu na finiš Eliovi Vivianimu. Bol som posledné kilometre vpredu a rozbiehal som mu to, ale žiaľ nevyšlo to stopercentne a Elia skončil napokon na deviatej pozícii. Verím, že zajtra to bude v druhej etape lepšie. Pred cieľom je menší kopček, čo by nám mohlo vyhovovať."

V utorok je na programe 146 km dlhá etapa z Fanje do Al Bustanu.

Okolo Ománu:

1. etapa (Al Musannah - Sultan Qaboos, 162 km): 1. Marcel Kittel (Nem./Team Argos-Shimano) 4:04:59 h, 2. Davide Appollonio (Tal./AG2R La Mondiale), 3. Nacer Bouhanni (Fr./FDJ), 4. Alexander Kristoff (Nór./Kaťuša), 5. Tom Boonen (Bel./Omega Pharma-Quick Step), 6. Taylor Phinney (USA/BMC Racing Team)..., 30. Peter VELITS (SR/Omega Pharma-Quick Step), 32. Peter SAGAN (SR/Cannondale) vśetci čas ako víťaz

Celkové poradie po 1. etape: 1. Kittel 4:04:59 h, 2. Apollonio +4, 3. Bobbie Traksel (Hol./Champion System) +4..., 33. P. VELITS +10, 35. SAGAN +10
 

Vyberte región